Tretmani tela

Sijacu tretmani

Shiatsu je japanska tehnika masaže i u prevodu znači pritisak prstima. Ova tehnika je idealna za smanjenje bola a koristi se i za smanjenje hormona koji izazivaju stres.  Šiacu masaža je verovatno najstariji način lečenja i kao takva doživela je mnogobrojne izmene nezavisno od razvoja kulture i zdravstva u pojedinim krajevima sveta. Šiacu masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom pokreta na površini tela kako bi se manipulisalo telesnim tkivima. Izvodi se rukama u cilju direktnog ili indirektnog delovanja na mišićni i nervni sistem i cirkulaciju krvi i limfe. Jedna od najpoznatijih masaža koja potiču iz Japana odnosno, akupunktura bez korišćenja igala.

Šiacu je umetnost prirodnog lečenja tj. kombinacija više tehnika orijentalne tradicionalne medicine. To je vid lečenja koji koristi akupresurne tacke i energetske kanale (meridijane) da bi se uravnotežila telesna energija i poboljšalo zdravlje. Ovi tretmani dovode do duboke psihofizicke relaksacije i energetske uravnoteženosti što je veoma važno za normalno funkcionisanje. Zdravi ljudi i sportisti treba da je koriste da bi sačuvali zdravlje, akutno bolesni da bi ozdravili, a hronično bolesni da približe zdravstveno stanje normali. Primenjuje se vertikalni i kontinuirani pritisak na akupunkturne tačke na telu palcem i dlanom kako bi se ublažio bol i napetost, kao i zbog poboljšanja funkcionisanja unutrašnjih organa i drugih obolelih delova tela. Duboki i nežni šiacu pritisak dovodi telo i um u stanje duboke opuštenosti. Kada se fizički i emocionalni stres javi on se manifestuje i spolja, u kožnom i mišićnom tkivu. Zbog toga specificne tačke ili oblasti mogu postati bolne i osetljive. Orijentalna medicina uspela je da razvije sistem terapije koji koristi ove tačke ne samo za postavljanje dijagnoze, vec i za lečenje. Šiacu deluje na unutrašnje stanje tela manipulisanjem perifernih i eksternih tkiva i stimuliše telo da proizvodi sopstvene hemikalije za otklanjanje bola koji se zovu endorfini, poznatiji kao antistres hormoni

Ovom masažom višak energije se razbija ili deblokira i time se poboljšava cirkulacija i vraća ravnoteža. Dodirima i pritiscima prstiju terapeut odaje i deo svoje bionergije, a tretman šiacu masaže podrazumeva i udaranje, štipanje, lupkanje, istezanje i druge fizicke manipulacije pojedinih delova tela.

Mesta na kojima imamo stagnaciju energije tj. energetski blok su aku-tačke na kojima se izvodi tehnika jer se preko njih deluje na pojedine organe, sisteme i njihove funkcije. Takođe, meridijani, kanali ili tokovi energije koji se nalaze odmah ispod kože imaju tačno određenu putanju, to su mesta na kojima se primenjuje tehnika šiacu masaže. Ovi energetski tokovi i organi su usko povezani tako da dizbalans u jednom delu može izazvati bolest više organa i sistema.

  Terapija se pokazala efikasnom u sledećim slučajevima

  • Glavobolja
  • Astma
  • Artritis
  • Bol u ledima
  • Digestivni problemi
  • Bol u vratu
  • Nesanica
MASAŽA ZA TRUDNICE

Nežni dodiri i profesinalna terapeutska podrška masažom ima mnogo benefita na trudnicu i bebu!
Masaža u trudnoći može biti efikasna pomoć protiv zadržavanja vode (edema), ublažava bol u vratu, leđima i krstama, dovodi do relaxacije i opuštanja, i doprinese opštem blagostanju.

Prednosti prenatalne masaže:
- emocionalna podrška i nežnost
- relaxacija, pomoć pri nesanici i oslobađanje stresa
- smanjenje opterećenja na delove tela koji su najopterećeniji, kao što su članci, lumbalni deo leđa i karlica
- smanjenje bola u vratu i leđima koju uzrokuje disbalans i slabost mišića
- pomoć pri zadržavanju pravilnog držanja tela
- smanjenje oticanja ruku i nogu
- smanjenje bola kod išijasa
- sprječavanje grčeva u listovima
- pomoć kod glavobolje i bolova u sinusima
- olakšanje kod grčenja mišića, bolova u leđima, vratu, kukovima i nogama
- poboljšanje cirkulacije krvi i limfe koja smanjuje oticanje
- povećavanje gipkosti kože
- podrška fizičkoj i emocionalnoj energiji majčinstva

Tretman se obavlja na krevetu za masažu. Koristimo čisto ulje od badema, a na zahtev trudnica upotrebljavaju se i eterična ulja (lavanda, limun, ilang-ilang ili ružino ulje).

Trudnicama koje su bile na masaži kod nas poklanjamo besplatan čas joge za trudnice da osećaj sitosti bude potpuno ispunjen!

Prijavite se:
Tel: 024 552 660,
E-mail: [email protected]

Service Title

Add some text here and double-click the image on the left to add an image for your services.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.